A szerzőről

A szerző tizenhat évesen, diákként élte át a II. Világháború borzalmait, a légitámadásokat, szülővárosának bombázását és Budapest ostromát. Hosszú heteket töltött családjával együtt egy összeomlott bérház pincéjében, éhezve, nélkülözve. Amikor a szovjet katonák fogságba ejtették, csodával határos módon menekült meg. A náci megszállás idején aktívan segítette zsidó felebarátait. A háború utáni kommunista diktatúra éveiben is megtartotta Istenbe vetett hitét, és soha nem adta fel a szabadságért folytatott küzdelmet.

1956-ban a magyar szabadságharc brutális vérbefojtása után menekülni kényszerült. Amerikában találta meg új otthonát. Egy Washington, D. C. környéki kórháznak volt az aneszteziológus- és intenzív-szakorvos vezetője, közel harminc éven át. Miután a kommunista rendszer összeomlott, 1990-1992-ben egy USAID pályázat révén egy több millió dolláros amerikai dollártámogatásból, kardiológiai partnerkapcsolatot épített ki két amerikai kórház és a budapesti Szent Ferenc  Kórház között. Miután nyugalomba vonult az aktív orvosi praxisból, visszatért szülővárosába Szolnokra, hogy megírja ezt a történetet úgy, ahogyan azt egy fiatal magyar fiú élte át, s hogy a jövő nemzedéke egy olyan képet kapjon erről a korszakról, amely tanulságul szolgálhat számára.

Ez a történelmi regény először angolul jelent meg az Egyesült Államokban 2015 tavaszán, „From Hungary With Love" címmel, ahol igen nagy elismerést váltott ki olvasóiból.

A szerző most újraírta regényét magyar nyelven "Egy Széchényi varázsa" címmel. S reméli, hogy ebben egy olyan képet tud felmutatnia magyar lélekről, amelyben a szeretet Isten és embertársaink iránt nem egy palástolt erény, az igaz hazaszeretetet nem csúfítja sovinizmus, s jobban boldogít adni, mint kapni, – hogy végre jó szándékai révén ítéltessék meg ez a nép, s ne a hibái alapján.

E regény tanulsága, hogy soha ne adjuk fel a hitet s a reményt, hogy elérjük céljainkat!